blog

Jakým autem na hory nebo lyže?

FND auto 09.12.2021

Jakým autem na hory nebo lyže?

Blíží se zimní sezóna a lidé již vyhlíží první sněhové vločky a těší se, že si užijí sněhové radovánky na horách nebo pořádnou lyžovačku u nás nebo v zahraničí. Pokud nemáte vlastní auto, jaké si vybrat? To vám poradíme právě v našem článku.

Než si vyberete auto, se kterým byste chtěli vyrazit na hory, je důležité si položit otázku, kdo tam vlastně pojede. Jestli rodina nebo parta přátel. 

Vozy 4x4 – ideální pro rodinu

Ideálním vozem pro horský terén, z hlediska bezpečnosti je určitě čtyřkolka, co to znamená? Jedná se auta, které mají náhon na všechny čtyři kola, tedy dokážou si poradit i s horším terénem, nebo rozbředlým sněhem na silnici lépe než auta, které mají poháněna pouze jednu nápravu (přední nebo zadní). 

Jaké auta s tímto náhonem si u nás můžete vypůjčit? Jedná se aktuálně o vozy Volkswagen Tiguan 4x4. Na našich půjčovnách máme k dispozici vozy s manuální převodovkou nebo i automatickou. Jedná se o vozy typu SUV, tedy máte zde lepší výhled, komfortní jízdní vlastnosti a lepší bezpečnostní prvky.

9-místné vozy – ideální pro velkou partu lidí

Pokud jedete na hory jako parta přátel, nebo větší rodina, určitě vám doporučujeme vyzkoušet vícemístné vozy. Tyto vozy zaručují dostatek prostoru až pro 9 lidí a zároveň vám stačí pouze jeden řidič. Těmto vozům se říká mikrobusy a i když máte jen řidičský průkaz skupiny B, můžete převážet dalších 8 osob. 

U nás na půjčovně v Brně i Jihlavě si můžete vypůjčit vozy Volkswagen Transporter, které nabízejí právě tyto výhody.

 

Pro Vaše bezpečí nabízíme navíc i vypůjčení sněhových řetězů k těmto vozům, nebo si můžete vypůjčit SKIBOX na střechu, abyste měli ještě více úložného prostoru.

Autor: FND Auto

Nachytřete se

Nové články

benefits backgound
BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Všechny starosti s autem jdou za námi.


Vy si užívejte!

RYCHLOST

RYCHLOST

Potřebujete auto rychle? Na týden nebo na rok?


Můžete ho mít už zítra!

SPOLEHLIVOST

SPOLEHLIVOST

Při poruše se na nás můžete spolehnout.


Náhradní auto i servis.

TRANSPARENTNOST

TRANSPARENTNOST

Přehledné smlouvy s jasně definovanými parametry.


Nic neskrýváme.

VOLNOST

VOLNOST

Auto si půjčíte a vrátíte tam, kde potřebujete.


Jsme v sedmi městech.