blog

Jarní tipy na autovýlety

FND auto 25.04.2022

Jarní tipy na autovýlety

Češi zkrátka milují jízdu autem. Dokazují nám to minimálně rozpůjčované vozy na našich půjčovnách. Kam si můžete pohodlně zajet na výlet a kterým vozem?

Tajuplný hrad Střekov

Majestátný Střekov se vypíná na černé skále, čnící z hladiny Labe do výšky sto metrů. Za deštivých nocí se prý po útesu škrábe duch mladé dcery hradního pána, která se zde kdysi hlubokým skokem rozloučila se životem.

Na tento výlet doporučujeme vůz Škoda Octavia III, který je prostorný a dokonale pohodlný na dlouhé cesty.

Zámek Lednice

Vydejte se za krásami zámku Lednice, který je součástí Lednicko-valtického areálu. Kníže Alois II. z Lichtenštejna nechal Lednici přebudovat na reprezentační letní sídlo v duchu anglické gotiky. Dnes je celý Lednicko-valtický areál součástí UNESCO.

Na tento nenáročný výlet za kulturou a nádherným zámeckým parkem vyrazte vozem Škoda Fabia. Má úsporný motor a pohodlné sedačky.

Propast Macocha s vyhlídkovými můstky

Na okraji propasti Macocha jsou dva vyhlídkové můstky. První z nich byl vybudován v roce 1882 – je umístěn v nejvyšším bodě a jmenuje se Horní můstek. Druhý z nich pochází z roku 1899, nachází se 92 metrů nad spodní částí propasti a je z něho velmi dobře vidět na dno.

Jednoznačnou volbou pro tento typ výletu je VW Tiguan, protože díky náhonu na všechna čtyři kola perfektně drží v zatáčkách, kterým se po cestě na Macochu nevyhnete. Jako bonus uvítáte skvělý výhled z vozu, jelikož se jedná o třídu SVU.

Ještěd – jedinečný výhled na všechny světové strany

Vydejte se na výlet na vrchol Ještědu, kde stojí slavná věž ukrývající vysílač a horský hotel s restaurací. Těsně pod vrcholem je horní stanice kabinové lanovky z Horního Hanychova. Místo nabízí jedinečný pohled na Liberec a okolí. Na vrcholu můžete navštívit denně otevřenou restauraci nebo Bistro.

Na sportovní výlet musíte vyrazit sportovním vozem Škoda Superb, protože toto auto vás snadno vybídne i k dalším sportovním zážitkům.

Hory, voda a kempování

Ať už se vydáte na Pálavu k Mušovské nádrži nebo do severních Čech na Mácháč, výsledek je vždy skvostný. Nádherná příroda a v teplejších měsících příjemné osvěžení ve vodě. Pokud se bojíte davů českých rodin, vyrazte za humny třeba do Solné komory v Rakousku.

Na pořádné kempování jedině „transpíkem“. Devítimístná dodávka VW Transporter je ideální společník na kempování u vody. Má dostatek místa pro hodně táborníků a vlezou se do něj třeba i kola.

Zdroj: kudyznudy.cz
Autor: FND Auto

Nachytřete se

Nové články

benefits backgound
BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Všechny starosti s autem jdou za námi.


Vy si užívejte!

RYCHLOST

RYCHLOST

Potřebujete auto rychle? Na týden nebo na rok?


Můžete ho mít už zítra!

SPOLEHLIVOST

SPOLEHLIVOST

Při poruše se na nás můžete spolehnout.


Náhradní auto i servis.

TRANSPARENTNOST

TRANSPARENTNOST

Přehledné smlouvy s jasně definovanými parametry.


Nic neskrýváme.

VOLNOST

VOLNOST

Auto si půjčíte a vrátíte tam, kde potřebujete.


Jsme v sedmi městech.